Intieme Kantoortuin

[h3]Beschrijving[/h3][p]Het weelderige groen en de zachte kleuren vergroten de natuurlijke intimiteit van deze kleine ommuurde stadstuin achter het strakke advocatenkantoor. De kantoortuin is vooral een echte tuin waar je tussen twee besprekingen in rustig een luchtje kunt scheppen. Vanachter het bureau kijk je letterlijk op een levensecht natuurlijk schilderij.

Het kleine zithoekje achteraan is niet alleen aantrekkelijk door de bossfeer maar is ook functioneel. In de zomer is hier, aansluitend bij de kleine vergaderruimte in het achterhuis, een extra vergaderplek in de schaduw van de meerstammige esdoorn.

De tuin is arbeidsarm en wordt ecologisch en pesticidenvrij beheerd aan de hand van het bijgeleverde beheerplan.[/p]
[toggles][toggle title=’Plan’][/toggle][/toggles]

Een Tuin Om In Te Leven

[h3]Beschrijving[/h3][p]Verstopt aan het uiteinde van een klassieke verkaveling ligt een ecologische tuin die uitnodigt om met het hele gezin buiten te leven. De rijspoorverharding met gras en sedumplantjes, de hooilandrand, de bottelrozen en het kleinfruit doen eerder denken aan de toegang tot een kleine boerderij.

Waar beter dan in de eigen tuin is er gelegenheid tot vrij en creatief spel. Kinderen vinden er
het onvoorspelbare, verrassende, ‘wilde’ van de natuur. Zoals de vlinders die er vrolijk
rondvliegen of vogels die plots op een tak landen. Ze kunnen er al hun zintuigen (kleuren,
geuren, voelen,…) inzetten en zelfstandig buiten spelen..
De eigen tuin biedt deze kinderen vertrouwdheid en geborgenheid.. Er zijn allerlei plekjes
waar ze naartoe kunnen (het kamp onder de hazelaar, de wadi, de bloemenweide,…).
Kinderen kijken in de eerste plaats wat ze in de tuin kunnen ‘doen’. De prikkels die uitgaan
van de tuin zelf (en niet zozeer van speeltoestellen) zijn groot (verstoppen, sluipen, klimmen,
fantasiespelletjes, bouwen, nestkastjes beloeren, kippeneitjes roven, helpen in de
moestuin,…).

Er is zowel letterlijk als figuurlijk veel ruimte voor kinderen, hun ouders èn de natuur![/p]
[toggles][toggle title=’Plan’][/toggle][/toggles]

Een Tuin Anders Dan ANders

[h3]Beschrijving[/h3][p]De ecologische tuin die toegankelijk is via een privéweggetje paalt aan het kasteelpark van het Hof ter Wallen en lag oorspronkelijk in een nat alluviaal gebied. Eind de jaren 60 kwam er een strak modernistisch gebouw met een groepspraktijk, werd er flink opgehoogd en werd een grote geasfalteerde parking voor het gebouw aangelegd.

Nu is de parking(hij ligt er nog steeds) omgetoverd tot een weelderige droge tuin met een tumulus met grassen, een lage bloeiende sedumpartij, een stookplek en een houten terras met strakke vijver. Achter het huis werd de bodem opnieuw afgegraven waardoor er zich een nat en bloemrijk (met o.a. echte koekoeksbloem en ratelaar) hooilandje ontwikkelde dat via enkele stap-vlonders en een wadi visueel aansluit bij de bostuin van het kasteel (die niet bij deze tuin behoort).[/p]
[toggles][toggle title=’Plan’][/toggle][/toggles]