Een Tuin Anders Dan ANders

[h3]Beschrijving[/h3][p]De ecologische tuin die toegankelijk is via een privéweggetje paalt aan het kasteelpark van het Hof ter Wallen en lag oorspronkelijk in een nat alluviaal gebied. Eind de jaren 60 kwam er een strak modernistisch gebouw met een groepspraktijk, werd er flink opgehoogd en werd een grote geasfalteerde parking voor het gebouw aangelegd.

Nu is de parking(hij ligt er nog steeds) omgetoverd tot een weelderige droge tuin met een tumulus met grassen, een lage bloeiende sedumpartij, een stookplek en een houten terras met strakke vijver. Achter het huis werd de bodem opnieuw afgegraven waardoor er zich een nat en bloemrijk (met o.a. echte koekoeksbloem en ratelaar) hooilandje ontwikkelde dat via enkele stap-vlonders en een wadi visueel aansluit bij de bostuin van het kasteel (die niet bij deze tuin behoort).[/p]
[toggles][toggle title=’Plan’][/toggle][/toggles]

Published by admin