Toverberg

[h2]“ALS IK KON TOVEREN….”[/h2]

[p]Tot voor kort was de speelplek in Toverberg  enkel bekend omdat het er bij een flink pak sneeuw geweldig sleeën was!  Nu is het er het hele jaar door razend spannend  om te spelen.  De nieuw ingerichte natuurspeelplek is speels, avontuurlijk en uitnodigend. [/p]

[p]Het vliegend tapijt onder de twee oude knoestige eiken kan je bereiken via een trollenladder . En op de steile graft kan je tussen het bloeiend grasland rennen op de grillige traverse die je langs allerlei spelprikkels voert.  Maar eerst moet je je nog door een kleine wilgentunnel wurmen.[/p]

[p]De sleehelling is er nog steeds en helemaal onderaan de helling is er nu een kleine zandheuvel met een klauterboom en zitplatform.  Via een wadi en stobbenpad kom je in een kleine holle weg en zo tot bij de nestschommel tussen de lindes bij het grote grasplein. [/p]

[p]De kinderen van Toverberg hebben de speelplek alvast ontdekt, nu nog geduld oefenen tot de aangeplante struiken ook groot worden.[/p]

 

[toggles][toggle title=”doorsnede”]

[/toggle]

[toggle title=’Project Data’]Locatie: Toverberg, Egenhoven (Leuven)
Opdrachtgever: stad Leuven, jeugddienst
Uitvoering: 2016-2017
Budget: 110 000€ (excl btw)
In samenwerking met Ontwerpatelier Korstmos
[/toggle]
[/toggles]